Connect Tipsar

Träna dina entreprenöriella förmågor!

Genom sig själv känner man andra! Det är ett uttryck vi ofta använder. Vad menas och hur är det att
känna sig själv? Vi skyndar ofta fram genom livet, överallt. Många av oss känner säkert en osäkerhet i hur vi bäst kommer till vår rätt. Genom att öka din kunskap om dig själv upptäcker du även enklare dina medmänniskor. Genom att träna din tillit gör du dig själv och andra större rättvisa!

Läs mer här

Nu är det dags för PRV:s årliga julkalender!

Julen står för dörren och med den även PRV:s julkalender – fullmatad med inspirerande klappar från immaterialrättens värld.

Dagarna går fort och snart är det den 1 december då det är premiär för PRV:s immateriella julkalender som lyser upp och upplyser i vintermörkret.

Ögonöppnare och inspiration

Kalendern vänder sig till innovativa små och medelstora företag, entreprenörer och innovatörer. Syftet är att öka deras medvetenhet om värdet av immateriella tillgångar och även att ge en snabb inblick i möjligheterna immaterialrätt innebär på ett lättsamt, stringent och kvalitativt sätt.

Läs mer här

Första mastermind programmet för it-, teknik- och designentreprenörer

Startup Cabin Tribes är ett mastermind program för ambitiösa entreprenörer inom IT, teknik, spel och designbranscherna.

Med mer än 45 års erfarenhet att driva bolag och coacha andra entreprenörer och ledare erbjuder nu Startup Cabin sitt nya 12-månaders mastermind program som följer den internationella succén för effektiv tillväxt i bolag.

Läs mer här

CANADA INVESTMENT AND INNOVATION FORUM

The Embassy of Canada to Sweden and Invest in Canada sincerely invite you to a business seminar and networking lunch.

Date: 27 November 2015
Time: 9:00 – 13:30 (Registration with morning coffee starts at 8:30, networking lunch starts at 12:00)
Venue: Embassy of Canada, Klarabergsgatan 23, 7th Floor

One to One business meetings will be arranged in the afternoon with representatives from Canada’s major clusters (Toronto, Montréal, Vancouver, Ottawa, Calgary, Halifax, Québec City, Winnipeg, Waterloo) to discuss unique business opportunities particularly in the life sciences and information and communications technologies (ICT) sectors.

Please register your attendance here before 23 November 2015.

Välkommen till MatLust

- en ny mötesplats och stor satsning på tillväxt och hållbarhet inom livsmedelsnäringen

Connects Huvudpartner Södertälje Kommun satsar på företagsutveckling inom livsmedelsnäringen.

MatLust erbjuder kostnadsfria utvecklingsprogram, nätverk och andra former av stöd till små och medelstora företag i Stockholmsregionen. Kom till vår stora uppstart 18 november!

Läs mer här

 

EBAN Winter University

EBAN Winter University/Creative Business Cup går av stapeln 16-18:e november i Köpenhamn med möjlighet att:

• Nätverka med mer än 300 affärsänglar
• Möta 80 finalister, 200 start-ups, 700 entreprenörer från 60 olika länder.
• Delta på workshops, 25 pitching sessions mm

Business Model Summit 2015, 25 november

Succékonferensen Business Model Summit arrangeras nu för sjunde året i rad! Syftet med dagen är att lyfta fram affärsmodellen som strategisk framgångsfaktor och i år gör vi det genom att zooma in på digitalisering som en viktig faktor för transformation och innovation av affärsmodeller. I många branscher är frågorna fler än svaren. I andra branscher börjar frågorna få svar. Gemensamt för alla är att digitaliseringen skapar både möjligheter och utmaningar, men den lämnar ingen oberörd. Evenemanget är relevant för såväl entreprenörer, företagsledare, riskkapitalbolag som för privata investerare.

Frukostmöte Initiativkraften

TXP arbetar med företag som bestämt sig för att växa och förändra världen, vi kallar dem Challengers. För en Challenger är initiativkraften avgörande, och tillsammans med disciplinen att genomföra, har vi en framgångsformel!

Nu bjuder TXP in Dig till ett frukostmöte där Pia Andreasen pratar mer om initiativkraften, hur den ökar tillväxtkraften, påverkar produktutvecklingen och skapar ett passionerat gäng.

Vi visar dig ett enkelt och effektivt verktyg att arbeta med i vardagen – Initiativstegen!

Vad är skillnaden mellan initiativkraft i ett Challengerföretag och andra?
Hur kan du göra för att stärka initiativkraften i vardagen?

Anmälan: Svara bara JA TACK på mail info@txp.se
Plats: Malmskillnadsgatan 32, Våning 12, CoDesign Stockholm
Frukost: Start kl. 07:30, Seminarium: Kl. 08:00- 09:00

From Inspiration to Implementation

       - How to bring your ideas to life

7 september 2015, 15.00-17.00 at Unionens konferenslokal, Olof Palmes gata 17, Stockholm

 There is an insatiable demand for innovation and entrepreneurship to help individuals and companies thrive in a competitive and dynamic marketplace. However, there hasn’t been a well-charted course from rough ideas to polished ventures. In this talk, Tina Seelig describes a new model – the Invention Cycle – which illustrates how imagination leads to entrepreneurship. The framework captures attitudes and actions that are necessary to foster innovation, and bring breakthrough ideas to the world.

Läs mer och anmäl dig här

 

Rundabordssamtal: Erfarenhetsutbyte om finansiering

Board Nexus bjuder in till ett samtal om hur styrelser hanterar frågan om finansiering den 3 september. Tiden: 16.00-18.00.

Det är lika mycket en ägarfråga som strategisk fråga för styrelsen. Varje situation är unik. Du väljer fråga du skulle vilja ta upp; vi ser till att det blir en spännande och givande diskussion.

Vi vänder oss till ägare, ledamöter och vd:ar. Välkommen.

Anmäl dig här

 

Tyskland! Seminarium om digitalisering och innovationer inom industrin

Digitalisering & innovationer inom industrin: Affärsmöjligheter för svenska företag i Nordrhein-Westfalen. NRW.Invest och Tysk-Svenska Handelskammaren hälsar dig hjärtligt välkommen till ett seminarium med anslutande nätverkslunch.

Läs mer och anmäl dig här

 

”Expansion Sydostasien” - Apple & Spears

Är det dags att expandera verksamheten utanför Sveriges gränser? Sydostasien är en av världens snabbast växande marknader. I detta webbinarium berättar vi varför.
”Expansion Sydostasien”
Torsdag 21 maj kl. 9:00 till 9:40 

Välkommen att registrera dig här: 
Du får en första översikt av tillväxtmarknaden Sydostasien. Dessutom delar vi med oss av insikter och råd från vår studie av skandinaviska småbolag som redan finns etablerade i regionen.

Seminarium 18 maj – Patentstrategier i digitala företag

Hur resonerar de stora digitala succéföretagen kring patent och patentstrategier? Ofta har de sett konsekvenserna av att skjuta upp patentarbetet till senare. Nu får du ta del av deras erfarenheter i ett webbsänt seminarium.

Anmäl dig här

 

Den 16 april är det dags för NanoForum: 2015

Välkommen till en heldag om nanoteknologi!

Nanoteknik är förmågan att på atomnivå skräddarsy eller skapa material med önskvärda egenskaper. Tekniken är en naturlig följd av en utveckling där forskning, instrumentförfining och nyfikenhet avlöst varandra under flera decennier.

Konferensen NanoForum: 2015 gör nedslag i det mest aktuella inom nanoforskning och entreprenörskap. Konferensen bjuder på engagerande talare, aktuella ämnen och goda samtal. Förutom spännande presentationer hålls en företagsutställning – en bra mötesplats för att knyta nya värdefulla kontakter. Är ni medlemmar i föreningen SwedNanoTech ställer ni ut kostnadsfritt.

Under konferensdagen delas även utmärkelsen Årets nanoföretag ut. Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma unga, innovativa svenska nanoföretag. Vem som helst får nominera ett företag och det gör inget om den som nominerar själv arbetar på eller har grundat företaget.

Datum: 16 april, 2015

Tid: 09.00 – 17.00 (registrering från 08.15)

Plats: IVA’s Konferenscenter, Stockholm

Pris: Kostnadsfritt.

Läs mer och anmäl dig här

 

Tävla med din affärsidé senast 25 februari!

Ansök till Wistrand Startup Star idag och ta chansen att pitcha din affärsidé
för en jury bestående av erfarna entreprenörer och investerare.

Allt det här kan du vinna:

  • Juridisk rådgivning från Wistrand under 2015 (max 50 h, värde minst 55 000 kr)
  • 50 000 kr från SEB (motsvarande uppgradering till aktiebolag)
  • Learning Partnership från Hyper Island (värde 40 000 – 60 000 kr)
  • 1 års mentorskap från CONNECT
  • VIP-biljetter till Stockholm School of Entrepreneurships event Start-up Day

Det vinnande laget kommer att presenteras på ett matchmaking-event för entreprenörer, startups, investerare och affärsänglar den 19 mars.

Wistrand Startup Star Mingle

När: 19 mars kl. 17.30
Var: Wistrand Advokatbyrå, Regeringsgatan 65, Stockholm.
Program: Inspirationsföreläsningar, mingel och presentation av årets vinnare av

Wistrand Startup Star.
Eventet är gratis. Antal platser är begränsade.
Mer information om eventet och hur du ansöker till tävlingen finns på

Läs mer här och anmälan

Rundbordssamtal: Erfarenhetsutbyte om finansiering

Board Nexus bjuder in till ett samtal om investeringar den 3 december.  Som ägare, ledamot eller vd har du och många andra en liknande situation: Potentialen finns men resurserna saknas. Det finns lika många erfarenheter som bolag av att ska investerare eller gått till bank eller ta lån eller kanske använda crowding. Dina erfarenheter hjälper andra. Är du på väg att söka kapital får du ett ”sounding board” under detta samtal!

Datum: 3 december, tiden: 16.00-18.00. Vi är hos våra partners i centrala Stockholm.

Anmäl dig här
Läs om BoardNexus
Se hela programmet: Använd denna länk

Samverkan mellan små innovativa miljöteknikföretag och kund

Energimyndigheten bjuder in till ett lunchseminarium den 18 november om hur miljöteknikföretag och deras kunder samverkar kring innovation och teknikutveckling.
Samverkan mellan leverantör och kund kring innovation har stor betydelse för miljöteknikmarknadens utveckling. Leverantörer lär sig allt mer av sina kunder och ny teknik stimulerar till mer samverkan och mer öppna former av innovation. Trots att denna samverkan är så viktig, finns lite, eller ingen, forskning kring hur små innovativa teknikföretag samverkar med kund.

Datum: 18 november
Tid: 11.30 – 13.00.
Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm

Läs mer här och anmäl

20% Connect-rabatt på Swedish Startup Sessions på Internetdagarna!

Lär dig från de bästa! På Internetdagarnas startupspår den 24 november får du möta några av Sveriges bästa och mest erfarna internetentreprenörer. På en dag kan du få kunskaper som tar din startup, eller startupidé, från bra till bäst. Lär dig mer om hur du snabbt skalar och växer din startup, hur en onboardingstrategi ska se ut, hur du bäst reser kapital, hur du skapar rätt kontakter med investerare och kunder genom personlig försäljning, hur (och om) du kan avlöna och belöna tidiga anställda med personaloptioner och aktieandelar, vilka affärsidéer och sektorer investerarna tittar på i höst, och mycket mer! Du får dessutom lyssna på Internetdagarnas gemensamma keynotetalare, bl a journalisten, författaren och aktivisten Cory Doctorow. Läs mer här 

Internet Discovery Day på eftermiddagen den 25 november. Du kan både anmäla dig som utställare och pitcha din startup, eller som besökare. Connect ger dig 20 procents rabatt på startupspåret Swedish Startup Sessions på Internetdagarna. Normalt kostar biljetten 1 000 kr + moms, med rabattkoden IND14 betalar du 800 kr + moms. Lunch och massor med kaffe ingår! Du kan på samma gång också anmäla dig till Internet Discovery Day! Här anmäler du dig

Medeon Science Park en investerarträff i Malmö

CONNECT Skåne anordnar tillsammans med Medeon Science Park en investerarträff med Life Science bolag för affärsänglar och VC-bolag på Medeon i Malmö den 27 november 2014.  För detta söker vi lämpliga, hälsorelaterade bolag med ett kapitalbehov som är intressanta för ängelinvesterare.

För investerare: Anmälan till den 27 november sker genom att maila Jeanette Andersson på CONNECT Skåne på ja@connectskane.se senast den 22 november. För bolag: Intresseanmälan senast 1 november

 

Zennström Green Mentorship Award

Zennström Philanthropies has announced a call for applications for the 2014/2015 Green Mentorship Awards programme. The aim of the award programme is to provide four Swedish clean tech startups with mentorship and tailored business development advice to ensure they are more market and investor ready by the end of the year-long programme. Niklas Zennström, along with other industry leaders are providing mentorship to four innovative companies and VINNOVA are providing a 1MSEK grant to the overall winner.

Läs mer här

Finns Stockholms läns mest företagsamma människa 2014 i Connects nätverk?

Idag startar Svenskt Näringsliv tävlingen Stockholms läns mest företagsamma människa 2014. Svenskt Näringsliv finkammar länet på människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska. De som, med sitt agerande, också skapar möjligheter för fler och inspirerar andra att våga. Säkerligen känner du många företagsamma människor som förtjänar att få lite extra uppmärksamhet!

Läs mer här

 

Ansök eller nominera till Årets studentföretagar

Årets studentföretagare är vår årliga tävling för studenter på kandidatnivå (undergraduate), som jämte studier, äger och driver ett eget företag. Förstapriset är ett stipendium på 50.000 kronor samt plats i en internationell final Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) i USA. Ansök eller nominera senast 15 november 2014.

Läs mer här

Är 3D-printing verkligen en industriell revolution? – Lärdomar från en bransch som redan ställt om

3D-printing har kallats för en ny industriell revolution. Teknikens snabba utveckling har satt fart på vår fantasi. Såväl politiker som företrädare för industrin och akademin menar att 3D-printing kan vara en disruptiv teknologi – en teknik som kan kullkasta etablerade företag och affärsmodeller. Än så länge finns det dock relativt lite forskning på området, delvis eftersom tekniken först på senare tid har börjat användas för fullskalig produktion.

Läs mer här

Konsoll CONNECT Investmentforum Oct. 17th in Bergen

 A part of the gaming conference Konsoll 2014 which is organised by the Norwegian Game Developers Guild. Norwegian game development is on the rise and making our mark on the world. Be excited about things to come!

 ”Mobile gaming could drive the entire video game industry to $100B in revenue by 2017″ At Konsoll CONNECT Investmentforum you can learn about great business opportunities.

-investors and potential partners meet the 5-6 most promising gaming startups in Norway
Meet Paul Heydon, gaming investor at London Venture Partners (photo below) and ask one of the founders of Playfish (who in 2008 secured US$17 million in venture capital funding) how they did it.

Läs mer här

Gratis workshopserie för att utveckla din idé!

Har du en innovativ affärsidé som vänder sig till en stor internationell marknad? Är du innovatör, entreprenör eller forskare och funderar på om du ska satsa på idén eller är osäker på hur man gör? Då ska du ansöka till STINGs Startup ICT Program.Det är ett praktiskt träningsprogram som är baserat på Business Model Canvas, en strategisk mall för utveckling av affärsmodeller. Det är ett populärt verktyg som används av entreprenörer världen över, bland annat i Silicon Valley.

Läs mer och ansök här senast 1 oktober: http://bit.ly/X50WG0

NanoForum

Connect is a fusion of two events; the open annual meeting of the Nanometer Structure Consortium at Lund University and a matchmaking conference initiated by SwedNanoTech.
The programme includes tutorial introductions to nanotechnology, cutting-edge research and hands-on industry applications during the first day, followed by presentations from the innovation and entrepreneurial perspective as well as matchmaking sessions during the second day.
The matchmaking sessions are arranged in collaboration with Enterprise Europe Network, an expert in connecting ideas and minds.  You can choose to participate at either one of the days – or both.
Date: 13-14 Oct
Venue: Scandic Star, Lund
Registration/more information: www.nanoforum-connect2014.com

Presentation av webbverktyget LICARA nanoSCAN, 18 september, Lund

I EU-projektet LICARA har ett webbverktyg tagits fram (LICARA nanoSCAN) för att hjälpa företag att utvärdera huruvida användning av nanoteknik i sin verksamhet kan vara ett alternativ. Verktyget är uppbyggt som ett frågeformulär där svaren sammanfattas i en analys som innefattar faktorer så som miljöpåverkan, konsumentperspektiv och rådande lagstiftning. Analysen ska fungera som riktlinje för huruvida användning av nanomaterial i företaget kan vara en god idé att undersöka vidare. Under halvdagen presenteras LICARA av representanter från projektet och det ges konkreta exempel i form av fallstudier där modellen har använts. Läs mer här

 

Utbildningsdag om nanoteknologi, 25 september, Stockholm

SwedNanoTech arrangerar en heldagsutbildning om nanoteknologi tillsammans med branschorganisationen IKEM. Under dagen ges en grundlig introduktion till nanoteknik av professor Lars Montelius från Lunds universitet, samt konkreta exempel på hur nanoteknik används redan idag. Dagen vänder sig till företag som är intresserad av nanoteknik och vill veta mer. Läs mer här

 

STARTUP GO INTERNATIONAL

by Frontier
(SUP46, Regeringsgatan 29, Stockholm)

Welcome to join us on Thursday, 12th June 2014 at 4.00 pm to hear about fast & smart internationalization and finance.
Key notes by Fund Managers and Entrepreneurs. Beer and snacks included!

The event goes on until 6.00 pm. You are welcome to continue the evening with us at SUP46’s “Fuckup Night”. Confirm your participation to: topias@frontiernordic.com before 5.6.2014.

 

Investerarträff med fokus Life Science

CONNECT Skåne anordnar tillsammans med Medicon Village och Lund Life Science Incubator en investerarträff med enbart Life Science bolag för affärsänglar och VC-bolag på Medicon Village i Lund den 26 maj 2014. Vi gör en uppföljning på den framgångsrika Life Science investerarträffen i december förra året. Det finns ett starkt behov för branschspecifika investerarträffar inom Life Science och vi planerar att arrangera en under våren och en till hösten 2014. Bolagen är inte klara i skrivandes stund men kommer utgöras av 3-5 svenska och danska bolag. Gemensamt för bolagen är att de söker tidigt ägarkapital lämpligt för ängelinvesteringar. Vilka bolag som pitchar kommer att meddelas någon vecka innan den
26-maj. Läs mer här och anmälan

 

Unik möjlighet att möta de största europeiska investerarna inom cleantechområdet

European Cleantech Forum är en årlig mötesplats för riskkapitalbranschen och 10-årsjubiléet kommer att hållas på Münchenbryggeriet i Stockholm den 19 – 21 maj.

Who You’ll Meet:

Entrepreneurs: The startups and innovators on the front lines of cleantech innovation.
Corporates: Representatives from today’s leading corporates active in incubating, funding, partnering with, and acquiring innovative companies
Investors: Representatives from leading VC and PE firms from around Europe and beyond – as well as leading LP’s, family offices, and corporate VC’s
Government Leaders: Public sector officials specialized in cleantech and resource innovation

Läs mer och anmäl dig på : Cleantech Forum EU ’14 | cleantech events

 

Pricerunners grundare berättar storyn om sitt liv som entreprenör!

Fler och fler människor upptäcker glädjen, inspirationen och nyttan i att besöka Startup Grind Stockholm. Den 16 oktober, välkomnar vi för fjärde gången en framgångsrik svensk entreprenör att berätta sin personliga berättelse. Häng med när vi besöker det hetaSUP46 för ett samtal med Pricerunners grundare om uppväxten, vägen till entreprenörskapet och inte minst motgångar och rädslor som övervunnits under loppets gång. Läs mer och anmäl dig på www.startupgrind.se

Anmäl dig till årets startupdag idag och få 20% rabatt!

Den 25 november är det premiär för ett helt eget startupspår på årets upplaga av Internetdagarna. Läs mer och Anmäl dig redan idag till årets viktigaste och nyttigaste startupdag. Platserna är begränsade och vi kan erbjuda dig allt för bara 800 kronor med rabattkoden IND13!

 

Digital Health Days

August 21 the doors open for the very first Digital Health Days – the brand new arena for setting the future healthcare agenda. Are we on the brink of a medical revolution, supported by powerful IT development and recent scientific advances? What new possibilities will arise with the digitalization of health information, cheap genetic tests, ever-present mobile devices and new wearable sensors?

Digital Health Days is two days of inspiring seminars, challenging discussions and hands-on workshops dedicated to business in the interfaces between information and communication technology (ICT), life sciences and healthcare. The conference gather industry leaders, policymakers, healthcare executives, entrepreneurs and researchers – a forum focusing on how to implement novel solutions and sustainable business models in the healthcare system and in the society.

This year’s conference program will focus on mobile health solutions, big data analytics and gamification. Read more:http://www.digitalhealthdays.se/


Våra finansiärer och huvudpartner

Energimyndigheten Almi Grant Thornton Länsstyrelsen stockholm Nordea Södertälje Kommun PWC