Affärsängel på elitnivå

”Det finns ingenting som är roligare än att bygga ett bolag tillsammans med en hängiven entreprenör”  Johannes Vock, JVest AB

Johannes Vock är en före detta elitsatsande friidrottare och gymnast, som efter att han lagt idrotten åt sidan studerade till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm. Därefter gick han direkt vidare till det börsnoterade investmentbolaget Traction AB som investment manager.

Via Traction kom han i kontakt med bolag inom varierande branscher med mycket drivna entreprenörer. Både start-up bolag och börsnoterade företag hörde då till hans ansvarsområden och portföljbolag. Det var på Traction som Johannes först hörde talas om CONNECT och han såg fort möjligheterna med CONNECTs breda utbud av investerare. Han tyckte att CONNECTs investerarnätverk var ett bra sätt att komma i kontakt med duktiga och drivna entreprenörer.
- Entreprenörer är på sitt sätt hjältar. Det finns inget mer inspirerande än en entreprenör som brinner för sin sak. CONNECTS nätverk samlar en kritisk massa av intressanta bolag vilket bidrar till ett intressant flöde av olika projekt och möjligheter.

Inom CONNECT kan medlemmarna direkt få utbyte av varandras kompetenser och nätverk. Dessutom erbjuder CONNECT intressanta seminarier och utbildningar som ingår i konceptet.

Johannes har medverkat på CONNECTs utbildningar som han tycker har ett relevant fokus för en mindre investerare, som han själv.
– Att få de senaste nyheterna presenterade inom till exempel skatter, juridik samt andra regelverk hjälper betydligt i mitt dagliga arbete säger Johannes.

För Johannes är det viktigt att entreprenören alltid känner ägandeskap för sitt bolag och alltid behåller ett stort eget ägande i sin skapelse.
- I mina ögon kan en investerare på ett bra sätt komplettera entreprenören och tillsammans kan man sedan vidareutveckla verksamheten till något ännu större. Fler entreprenörer borde dock analysera vilken kunskap och kompetens de faktiskt är i behov av, vid sidan om det delägarskap och kapital de söker..

 

 

 

 

 


Våra finansiärer och huvudpartner

Energimyndigheten Almi Grant Thornton Länsstyrelsen stockholm Nordea Södertälje Kommun PWC