Connect Green Day 15 oktober

Hur internationaliserar vi svensk miljöteknik på bästa sätt?

Tack för att du kom. Här hittar du presentationer från Connect Green Day den 15 oktober.

Absolicon Connect Green

SIBC Connect Green Day

Cleantech Internationalization Magnus Rehn

Portföljutveckling Andreas Stubelius

TSHK Ninni Löwgren

Deltagarlista Connect Green Day – Internationalisering

Presentation – GAEU – 151020

Connect Green är en långsiktig nationell satsning som syftar till att främja svensk miljöteknik. Nu är det dags för årets största mötesplats i Stockholm och i år är temat Internationalisering.

Tid:  15 oktober, kl 08.30-13.00 (O.B.S ny starttid)
Plats: Westmanska palatset, Holländargatan 17, Stockholm

Här varvas intressanta talare med paneldiskussioner. Företag får möjlighet att presentera sin affärsidé för investerare och övrig publik och det finns gott om utrymme för möten.

Miljöteknik har en växande global marknad och Sverige har både kompetens och lösningar men för få av dem når marknaden, särskilt utomlands. För att Sverige ska kunna bli framgångsrikt utomlands krävs nya modeller och samarbetsformer som inkluderar aktörer från flera marknader och länder.

Detta och mer kommer Connect Green Day att handla om. Vi tittar närmare på den internationella marknaden med hjälp av framstående experter från viktiga organisationer. Vi pratar om framgångsfaktorer för export, finansiering och kompetens.

Missa inte våra spännande företag som pitchar för både kompetens och kapital under förmiddagen.

Connect Green syftar till att främja svensk miljöteknik och sker i samarbete med Energimyndigheten. Läs mer om Connect Green här.

Pressmeddelande: Connect Green bidrar till internationalisering av svensk miljöteknik

 

Jonas Fogelberg GAEU Consulting

Jonas Fogelberg är rådgivare inom offentlig finansiering på GAEU Consulting. Han arbetar framför allt med att assistera svenska små och medelstora företag att hitta relevant finansiering på europeisk eller nationell nivå för sina innovationsprojekt och/eller internationella satsningar.

Magnus Rehn STING

Magnus coachar bolag inom cleantech. Han varit VD för TagMaster AB, ett globalt företag som jobbar med RFID-teknik i passer- och säkerhetssystem och i samband med transport. Han har arbetat i roller som marknads- och försäljningschef och VD och har jobbat i USA och Tyskland inom bankteknologi, telekommunikation och mjukvara. Han har även erfarenhet av att göra affärer i Europa, Nordamerika och Asien, specifikt China, Indien och Japan.

Arati Davis Sweden-India Business Council

Arati is now with Sweden India Business Council’s initiative on green tech. Before this, she has been working to bring Swedish cleantech companies to the Indian marketplace, with the Embassy of Sweden, New Delhi and as consultant to Tillväxtanlys and Energimyndigheten.

Stefan Henningsson WWF

Stefan Henningsson är WWFs internationella rådgivare i klimatinnovationsfrågor och Klimatexpert för svenska Världsnaturfonden WWF. Stefan är en av grundarna till innovationsplattformen Climate Solver där entreprenörer med lösningar på klimatproblemen från olika länder lyfts fram samt barriärer för deras tillväxt och hur dessa kan adresseras av ambitiösa politiker, riskvilliga investerare och strategiska storföretag. Stefan arbetar även med innovationsfrågor inom WWFs partnerskap med storföretag – Climate Savers. Stefan är Naturvetare utbildad i Industriell Ekonomi och har tidigare arbetat som Klimatchef på Världsnaturfonden WWF, ansvarig för Miljödriven Affärsutveckling i småföretag på Nutek (nu Tillväxtverket) och vid Environmental Management and Business Research Unit, University of Hertfordshire.

Mikael Kullman SIBC- Sigta

Mikael Kullman, SIBC- Sigta, Advisor, Mikael verkar genom bolaget MAKSUS för att främja affärsutveckling för svenska innovativa energilösningar på den indiska marknaden. Mikael har en bakgrund från miljöattaché på den svenska ambassaden i New Delhi och driver sedan 3 år ett eget bolag i Indien med inriktning på geoenergilösningar baserat på svensk teknik. Nyligen också medgrundare till SIS Invest, ett solkraftsinvesteringsbolag med Indien som marknad.

Jonas Törnblom, Sweden-China Greentech Alliance / Envac

Sweden-China Greentech Alliance arbetar genom att ge medlemmarna erfarenhetsutbyte, koordinering av företagens behov, synkronisering av främjande insatser samt genom att vara en samtalspartner till regering och främjande organisationer i Sverige och till kinesiska myndigheter.

Förtur

Entreprenörer inom Cleantech och investerare har förtur till eventet.

Pitcha din affär

Söker du kompetens eller kapital till ditt bolag? Kontakta oss så berättar vi mer.

Enskilda möten

Du kan förboka möten med bl a Energimyndigheten och Tysk-Svenska handelskammaren.Boka tid här. 

Förtäring och specialkost

Kaffe/te och mingellunch serveras under eventet. Meddela om du behöver specialkost i anmälan så ordnar vi det.

Kostnad

Kostnadsfritt. Vid utebliven avanmälan debiteras 500 kr + moms.

 

Utställande bolag och Partners

Skärmavbild 2015-10-08 kl. 13.42.18

 

Värd för aktiviteten är

Connect Green Day – Internationalisering


Våra finansiärer och huvudpartner

Energimyndigheten Almi Grant Thornton Länsstyrelsen stockholm Nordea Södertälje Kommun PWC