CONNECT Green Week 15 september 2014

Den 15 september. Dagen efter valet – Connect fokuserar på svensk miljöteknik i världsklass. Varmt välkommen till Connect Green Week 2014

CONNECT Green är ett samarbete mellan Connect Sverige och Energimyndigheten som syftar till att skapa bättre förutsättningar för svenska miljöteknikbolag att lyckas med sin kommersialisering. Årets Connect Green Week innehåller trendspaning, spännande bolag, inspiration och intressanta diskussioner.

Här hittar du presenterande bolag under Connect Green Week

Här hittar du deltagarlista inför den 15 september

Här hittar du agenda för den 15 september

Här hittar du Wilhelm Löwenhielms presentation

Här hittar du Per Grankvists presentation

Här hittar du Anders Nylunds presentation

Här hittar du Magnus Agerströms presentation

 

Anders Nylund Meteorolog på tv4

Anders Nylund Meteorolog på tv4

Anders har arbetat som meteorolog sedan 1970-talet och kan vittna om den tidens oro för ett snabbt försämrat och kallare klimat. 10-15 år senare började forskningen peka i en helt motsatt riktning. Det medförde att FN:s klimatpanel IPCC grundades 1988. Utblicken mot det kommande seklets väder och vind är möjlig tack vare IT-utvecklingen. Datorberäkningar kan omsätta komplexa underlag och visa hur framtida befolkning, industri och handel kommer att påverka atmosfären. Ny teknik erbjuder också möjligheter som vindkraft och solcellsteknik.

Wilhelm Löwenhielm är vd för Eneo Solutions

Wilhelm Löwenhielm Eneo Solutions AB

Eneo Solutions grundades 2013 och erbjuder billig förnybar energi baserad på lokalt installerade solpanels- och geoenergilösningar till fastighetsägare och hyresgäster.
Wilhelm är före detta principal på the Boston Consulting Group (BCG), där han arbetade med strategi- och managementfrågor i Europa och USA. Han har också erfarenhet från Merrill Lynchs investmentbank, Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) och Sveriges ambassad i Moskva.

Wilhelm har en civilekonomsexamen från Handelshögskolan i Stockholm och the Wharton School of the University of Pennsylvania. Han har också genomgått militärtjänst vid Försvarets Tolkskola i UppsalDaniel Lundin är Vd för Greenfield Wind

grundade vindkraftsbolaget Greenfield Wind 2009, gick igenom Connects språngbräda 2010 och sålde bolaget till O2 Vind 2014.

Per Grankvist

Per Grankvist Journalist och författare

Per Grankvist är journalist och författare. Han har specialiserat sig på att hur hållbarhetsfrågor och nya sätt att engagera sig förändrar det sätt näringslivet, den offentliga sektorn och civilsamhället arbetar och samarbetar. Han har tidigare gett ut de kritikerrosade böckerna Engagemang – Batman, Putnam och jag och CSR i praktiken.

Han medverkar regelbundet som skribent i SvD och tidningen Axess samt som expert i andra medier. Per är styrelseordförande i Fairtrade Sverige och en av landets mest efterfrågade föreläsare på ämnen kopplade till csr, miljö och engagemang. Läs mer om Per och hans böcker här

Erik Olsson, chef för affärsutveckling på Sol Voltaics.

Erik Olsson  SOL VOLTAICS AB

Erik har det senaste decenniet arbetat med att kommersialisering, investeringar samt företagsbyggande inom Cleantech sektorn. Erfarenhet inom området kommer från att ha verkat inom olika delar av innovationssystemet som exempelvis företagsinkubatorer, universitetens holdingbolag samt såddfinansieringsorgan. Sedan 2012 har Erik varit ansvarig för affärsutveckling på Sol Voltaics och innan dess var Erik under 6 år en del av att bygga upp avdelningen för Affärsutveckling och kommersialisering på Energimyndigheten. Erik har en Master of Science i Entreprenörskap från Göteborgs universitet samt en MBA från Hult International Business School i San Francisco.

Skärmavbild 2014-05-01 kl. 12.49.43
Magnus Agerström, grundare av och vd för Cleantech Scandinavia
Med mer än 70 internationella investerare och industriföretag i medlemsnätverket har Cleantech Scandinavia blivit en av de mest inflytelserika aktörerna på den Nordiska cleantech scenen. Genom bland annat Nordic Cleantech Open, Cleantech Capital Day, Nordic Cleantech Dealflow Report och Global Cleantech Summit förser Cleantech Scandinavia den internationella marknaden med investerings- och andra affärsmöjligheter. Innan Cleantech Scandinavia grundade Magnus och drev under flera år konsult-/IT-bolaget Natlikan Sustainability som han 2011 sålde till konsultföretaget WSP. Magnus är ekonom med passion för miljöekonomi och menar att sättet vi kan anpassa det ekonomiska systemet är en nyckel till hur de stora miljöutmaningarna  ska kunna lösas.

 

Kaffe/te och mingellunch serveras under eventet.

Entreprenörer inom Cleantech och investerare har förtur till eventet.

Specialkost
Meddela om du behöver specialkost så ordnar vi det.

Kostnad
Kostnadsfritt. Vid utebliven avanmälan debiteras 500:-

Läs mer om Connect Green här


Våra finansiärer och huvudpartner

Energimyndigheten Almi Grant Thornton Länsstyrelsen stockholm Nordea Södertälje Kommun PWC