CONNECT Tillväxtforum

Lst logga148X51

CONNECT Tillväxtforum i samarbete med

 

 

Är du mogen att ta ditt företag till nästa nivå? Har du stark vilja att växa? Nu kan du som entreprenör i kommunerna Huddinge, Nacka, Solna & Upplands Väsby ta del av ett effektivt och strategiskt tillväxtstöd. Kvinnor är extra välkomna.CONNECT Tillväxtforum är skapat i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholms län samt fem utvalda kommuner i länet. Syftet är att skapa fler konkurrenskraftiga tillväxtföretag, framförallt sådana som ägs eller drivs av kvinnor.Länsstyrelsen delfinansierar etableringen av ett antal kommunsamarbeten som från första november 2014 är tänkta att finansieras vidare av respektive kommun.

Seminarieprogram under 2013 – 2014

För att informera om tillväxtstödet har Connect och kommunerna utvecklat ett attraktivt seminarieprogram där entreprenörer kostnadsfritt kan skaffa sig viktiga kunskaper och kontakter samt få veta mer om stödprocesserna Språngbrädan® och FöretagsAcceleratorn®.

huddinge_logo

nacka_logo

solna_logo

UVP_logo

  • Så gjorde vi – Företagare som gått igenom Språngbrädan® respektive FöretagsAcceleratorn® berättar om sin tillväxt.
  • Värdering av bolag – Hur man värderar sitt bolag, en utmaning för tidiga entreprenörer.
  • Varumärke, grunden till affärer – Förståelse för vad ett varumärke är och hur det styr hela bolaget.
  • Försäljning i tillväxtbolag – Förståelse för begreppet försäljning, dess möjligheter och hur man skapar dem.
  • Hur jag hittar kapital – Hur kapitalanskaffning går till för företag som vill växa.

 

Servicefunktion för tillväxtbolag

Med start hösten 2013, varannan fredag, kommer entreprenörer att kunna träffa en erfaren CONNECT-person lokalt i varje kommun. Hit kan man komma och berätta om sina mål och utmaningar och få veta om och i så fall hur processerna Språngbrädan® och FöretagsAcceleratorn® kan stötta din tillväxt.

Vill du veta mer om aktiviteterna i respektive kommun så se vårt Kalendarium. För andra frågor och information kontakta gärna krister.samuelsson@connectost.se – 
070-810 25 28

Språngbrädan®

Språngbrädan vänder sig till tillväxtföretag i tidiga skeden. Här får du hjälp att utveckla bolagets affärsstrategi, förbättra affärsplanen och finslipa den inför kontakter med investerare, partner och kunder.

FöretagsAcceleratorn®

FöretagsAcceleratorn är ett tillväxtprogram för små och medelstora företag. Det lämpar sig främst för företag med skalbar verksamhet och stark ambition att växa. Programmet passar även affärsområden i större bolag där tillväxt är fokus.

Språngbrädan och FöretagsAcceleratorn är båda välstrukturerade processer där rådgivning, workshops, djupsamtal och mentorskap ingår. Connect har ett nätverk med ca. 2 000 kompetenser som matchas mot entreprenörens behov samt investeringsforum dit 120 investerare är kopplade.


Våra finansiärer och huvudpartner

Energimyndigheten Almi Grant Thornton Länsstyrelsen stockholm Nordea Södertälje Kommun PWC